APECS Nederland geïnitieerd tijdens IPY Montreal


APECS staat voor Association of Early Career Polar Scientists. Het is een levendig internationaal en multidisciplinair netwerk voor studenten, promovendi, postdoc en andere jonge onderzoekers, docenten en anderen met een interesse in de poolgebieden. Het ambitieuse doel van Apecs is om poolonderzoek, -onderwijs en -communicatie te stimuleren en te ontwikkelen en daarmee de toekomst van het poolonderzoek te vormen.

Tijdens een inspirerende APECS workshop voorafgaand aan het IPY congres in Montreal in april 2012, werd het Nederlandse nationale comité geïnitieerd. Zij willen Nederlandse jonge poolonderzoekers en enthousiastelingen samenbrengen en hun poolpassie en -zorgen delen. Het Willem Barentsz Poolinsituut verheugd zich op een stimulerende samenwerking met APECS-NL.

APECS-NL zal officieel van start gaan tijdens een bijeenkomst Hilversum op 29 juni 2012.
Meer informatie over APECS is te vinden op hun website.
Voor meer informatie over APECS-NL, lidmaatschap, mentorschap, of de startbijeenkomst, neem contact op met Frigga Kruse via f.kruse@rug.nl.
Het is mogelijk om alle leden een bericht te sturen, wellicht met tips voor nieuw onderzoeksprojecten, of onderzoeksfinanciering via Netherlands@apecs.is.

Toekomstige leiders in poolonderzoek studeren ijverig het congres programma in Montreal (foto: Frigga Kruse)

Willem Barentsz Poolinstituut

Bundeling van kennis, onderzoek en onderwijs over de Noord- en de Zuidpool

home

organisatie

onderzoek

onderwijs

symposia

informatie voor ...

nieuws

APECS-NL

rothera

SEES.NL

sitemap

contact


APECS-NL

APECS 

click for English

 


email:

password:

Volg ons op